Arhive: News

Pilot istraživanje uticaja psihosocijalne intervencije DIALOG+ na kvalitet života pacijenata obolelih od epilepsije

Zadovoljstvo nam je da saopštimo da su prvi pacijenti uključeni u pilot istraživanje uticaja DIALOG+ intervencije na kvalitet života pacijenata obolelih od epilepsije.  Socijalni radnik, Jana Sarić je imala sledeći komentar vezan za početak istraživanja: “U dosadašnjem  toku istraživanja u rad uključene su tri pacijentkinje. Sa dve pacijentkinje odrađen je po jedan sastanak dok su …

Pilot istraživanje uticaja psihosocijalne intervencije DIALOG+ na kvalitet života pacijenata obolelih od epilepsije Read More »

Na Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu održane su Lekcije – Prikaz psihosocijalne intervencije DIALOG+ i primena kod osoba sa poremećajima iz psihotičnog spektra

U petak, 24.12.2021. održana je KME  “Prikaz psihosocijalne intervencije DIALOG+ i primena kod osoba sa poremećajima iz psihotičnog spektra”. U izlaganju je predstavljen metod DIALOG+ i svi rezultati koji su prikupljeni. Otvorena je mogucnost svim zainteresovanima da se sprovede obuka. Svi učesnici dobili su primerak Priručnika, a predavači Zahvalnice Instituta za mentalno zdravlje.  

8th ECSR od 23. do 25. septembra 2021.godine, Berlin

Na Evropskoj konferenciji o aktuelnim istraživanjima u shizofreniji (European Conference on Schizophrenia Research (ECSR) biće organizovan Simpozijum na kome će Prof. dr Nađa Marić  izneti podatke iz projekta IMPULSE, sa temom: Maintenance phase pharmacotherapy for patients with psychosis in five South-European countries – challenges and opportunities for improvement.

Novi broj IMUPLSE Novosti

Izašao je majski broj IMPULSE Novosti. Preuzmite svoj primerak ili se prijavite na dostavu putem email-a.